خلیج تا ابد فارس
روز ملی خلیج فارس (شاخاب پارس) گرامی باد
در ایران روز ۱۰ اردیبهشت روز ملی خلیج فارس نام گذاری شده که سالروز اخراج پرتغالی ها از تنگه هرمز و خلیج فارس است. دهم اردیبهشت در تاریخ ایران روز مهمی است. شاه عباس صفوی با کمک انگلیسی ها در این روز در سال 1621 میلادی توانست تنگه هرمز را از چنگ پرتقالی ها درآورد، تا همیشه به خاطر این اقدامش از او به نیکی یاد شود.
حتما براي شما هم بارها پيش آمده است که وقتي ايميل خود را باز ميکنيد با ميلي روبرو شويد که در آن از شما کمک خواسته است تا نگذاريم در راي گيري که در گوگل راه افتاده نام «خليج فارس» به «خليج عربي» تغيير پيدا کند. در آخر نيز از دريافت کننده ايميل ميخواهد به ساير دوستان نيز اطلاع رساني شود. چند سالي ميشود سايت گوگل هر از چندگاهي راي گيري راه مياندازد تا نام «خليج فارس» را تغيير بدهد -که با راي هر کدام از ما به نفع نام «خليج فارس» تا به امروز اين اتفاق محقق نشده است- تقريبا آخرين باري که چنين پيامهايي دست به دست چرخيده به دو ماه قبل برمي گردد.
براي اينکه هر سال نيز اين موضوع يادآوري شود که نام «خليج فارس» هميشه «خليج فارس» باقي خواهد ماند شوراي عالي انقلاب فرهنگي در تير ماه سال 1384 روز 10 ارديبهشت ماه که مصادف با اخراج پرتقاليها از تنگه هرمز است را روز ملي «خليج فارس» نام گذاري کرده است. نامي که به خاطر دخالت کشورهاي عربي به خصوص عربستان و امارات دائما اين نگراني را در دل ما ايرانيها مياندازد که به نام جعلي خليج عربي تغيير پيدا کند. آن هم به خاطر اينکه عربها چند دهه اي ميشود به دنبال هويتي عربي براي خود ميگردند. اين در حالي است که در تمام اسناد و مدارک تاريخي اثبات شده است که از همان ابتدا و از دورترين زمان ممکن نام اين خليج هميشه «خليج فارس» بوده و ادعاي عربها ادعايي پوچ و دروغين است. در اين گزارش سعي شده به بهانه 10 ارديبهشت که روز ملي «خليج فارس» است کمي از اين خليج نيلگون بگويم تا حتي کساني که اطلاعاتي درباره خليج جنوب کشور ندارند آگاهيهاي لازم را به دست آورند.
کتیبه کانال سوئز یکی از مهمترین اسنادی است که نام خلیج فارس در آن با ظرافت تمام ذکرشده است.
در کتیبه معروف به منشور آزادی کوروش که به شرح فتوحات کوروش دوم پادشاه هخامنشی میپردازد و در بابل کشف شده، فرمانروای پارسیان نیز این لقب را به دریای سواحل جنوبی سرزمین خویش دادهاست:
«منم کوروش، شاه جهان، شاه بزرگ، شاه دادگر، شاه بابل، شاه سومر و اکد، شاه چهار گوشه جهان پسرِ کمبوجیه شاه بزرگ شاه انشان، نوه کوروش شاه بزرگ، ...... به فرمان مردوک، همه شاهان پیش اورنگ پادشاهی نشستهاند. همه پادشاهان از دریای بالا تا دریای پائین، همه مردم سرزمینهای دوردست، از چهار گوشه (جهان)، همه پادشاهان اموری و همه کوچ نشینان مرا خراج گذاردند و در بابل به پایم بوسه زدند.»
پس از تحریف نام خلیج فارس دراطلس مشهور جهانی بنام نشنال جئوگرافیک که از سال تاسیس ۱۸۸۸ همواره نام خلیج فارس را بکار برده برای اولین بار در نسخه جدیددر آبان سال ۱۳۸۳ نام جدیدی را در کنار نام بینالمللی خلیج فارس قرار داد. خشم و اعتراض عمومی در میان فعالان اجتماعی و فرهنگی داخل و خارج نسبت به این تحریف غیر علمی صورت گرفت و پس از ارسال هزاران ایمیل و نامه اعتراضی و یک طومار اینترنتی (پتیشن) با بیشتر از ۱۲۰ هزار امضاء به موسسه مذکور، مدیر موسسه مشهور آمریکایی ضمن عذرخواهی از ملت ایران، قول داد اشتباه خود را جبران کند. این پیروزی نشان داد که با اتحادمیتوان کارهای بزرگ کردو از تخریب و جعل هویت یک ملت بزرگ جلوگیری کرد. رسانههای گروهی عربی بطور بی سابقهای خبر را بدون تفسیر اما بعضی با تمسخر و بعضی با نوعی تکریم نسبت به کار منعکس کردند قدس العربی به قلم عبدالباری عطوان مفسر مشهور جهان عرب نوشت:
"عربها برای مشروع ترین حقانیتهای خود قادر نسیتند چنین موج همبستگی ایجاد کنند که ایرانیها برای یک نام انجام دادند."
خلیج فارس در نقشه عربستان
اماراتی ها، کویتی ها و عربستانی ها از غافله سالاران این جریان هستند، آنها به دلایل سیاسی برای مقابله با ایران و به رخ کشیدن اختلافاتشان بر سر جزایره سه گانه از نام مجعول خلیج (ع ر ب ی) استفاده میکنند.جریانی که البته ریشه در سالها پیش دارد. در دهه 1330 خورشیدی به تحریک انگلیسیها کشورهای عربی این نام جعلی را برای خلیج فارس انتخاب کردند. البته این نامگذاری ابتدا به گونه ای دیگر صورت گرفت اما چون با اقبال مواجه نشد تغییر پیدا کرد.دولت انگلیس در سال ۱۲۱۹ خورشیدی، نام دریای بریتانیا را برای خلیج فارس به کار بردند اما این نام پذیرشی نیافت و آن را رها نمودند.
پس از این تحولات یکی از اقدامات دولت وقت، برای پاسداری از میراث فرهنگی و معنوی خلیج فارس موافقت رسمی با اضافه شدن روز ملی خلیج فارس به تقویم رسمی کشور بود. خلیج فارس دریای کم عمق نیمه بسته ای است، با مساحت ۲۴۰ هزار کیلومتر مربع که در جنوب غربی قاره آسیا و درجنوب ایران قرار دارد. زمین شناسان عقیده دارند که در حدود ۵۰۰هزار سال پیش، صورت اولیه خلیج فارس در کنار دشتهای جنوبی ایران تشکیل شد و به مرور زمان بر اثر تغییر و تحول در ساختار درونی و بیرونی زمین، شکل ثابت کنونی خود را یافت. قدمت خلیج فارس از نظر، زمینشناسی، زیستشناسی، انسانشناسی و جغرافیایی چندان دیرینهاست که عدهای معتقدند «خلیج فارس گهواره تمدن جهان یا خاستگاه نوع بشر است.»
محمدحسین کبادی، شناگر اهل استان هرمزگان نیز نامش در سال ۲۰۱۲ در کتاب گینس ثبت شده است. او موفق شد در مدت ۸۵ روز و طی مسیر یک هزار و ۱۰۰کیلومتر رکورد اولین و سریع ترین زمان برای شنا در خلیج فارس را ثبت کند.
شبکه جهانی راشا تودی تصریح کرده که اقدام گوگل در حذف نام خلیج فارس خلاف اسناد سازمان ملل است که طی آن، «خلیج فارس» به عنوان تنها نام پذیرفته برای این منطقه تأییدشده است. این بخش از دنیا در تاریخ، همواره «خلیج فارس» نام داشته و ادعای کشورهای عربی در این زمینه وجاهت ندارد.
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0